Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westerholm efter smällen som vände matchen: "Det var det värt"

Han är värvad som tilltänkt skyttekung. Och till slut fick Tomas Zaborsky göra honnören också i Brynäs.
Men förarbetet till 3–3-kvitteringen kostade Ponthus Westerholm ett ögonbryn – och en rejäl blåtira.
– Det var det värt, sa Westerholm efter att Brynäs vände och vann mot Rögle med 4–3.

Brynäs låg under med såväl 1–0 som 2–1 och 3–2. Men till sist malde man ned ett tappert Rögle med ett gäng före detta brynäsare som var nära att lura Brynäs på alla poängen.

Oscar Dansk storspelade i målet. Sebastian Wännström gav gästerna ledningen med 2–1 – och Daniel Widing satte sitt hundrade mål i SHL när han bombade in 3–2 i mitten på den andra perioden med ett patenterat slagskott. En fjärde Gävlekille, Ludvig Rensfeldt var med och assisterade.

Men Rögle, som kom till matchen med fem raka förluster, hade räknat bort den slovakiske tilltänkte skyttekungen Tomas Zaborsky.

I sin åttonde match i Brynäströjan fick han äntligen hål på målnollan när han snyggt la in 3–3 i början på tredje perioden. Läckert framspelad av Pathrik Westerholm – och av Ponthus Westerholm som i passningsögonblicket blev knockad av Rögles Almen Bibic.

– Jag såg att han kom där och att jag skulle få en tackling, men hade inte räknat med att få den i huvudet, sa Westerholm som fick gå ut i omklädningsrummet och sy några stygn.

Efter matchen hade han en rejäl bula över ögonbrynet.

– Jag såg brorsan i mitten och spelade fram honom till ett två mot-ett-läge. Och det var värt att ta en smäll.

Pathrik Westerholm spelade in sin tur över till Tomas Zaborsky som äntligen fick spräcka målnollan.

– Det tog faktiskt åtta matcher innan jag gjorde mål i Finland förra säsongen också. Men det är rätt kul för Tommy Sjödin sa till mig i morse att i kväll är det den åttonde matchen så det är dags nu. Och när du gör mål nu så bör du göra din salut, berättar Zaborsky.

Saluten, den speciella målgesten som Zaborsky snott från Jaromir Jagr, började han med förra året i Helsingfors IFK.

– Ja, det var en massa kompisar som var och hälsade på mig då och då tyckte dom att jag skulle göra nåt kul för dom om jag gjorde mål och på den vägen är det.

Det blev till slut 27 mål i grundserien i Finland i fjol och tre i slutspelet – och nu när lossnat även i Sverige hoppas slovaken på mer.

– Ja verkligen. Men det är skönt att vi har andra som också kan göra mål och poäng i laget.

Mot Rögle var det Daniel Paille som avgjorde när han kämpade in 4–3-målet i slutet av matchen. Paillies andra i matchen, han kvitterade även till 2–2 – och dessutom passade han till Nick Johnsons (mål för andra matchen i rad) 1–1-mål.

– Det här var riktigt bra sa. Vi är farliga som lag, menar Zaborsky.

Och vad säger du om Ponthus passning och tacklingen han fick som låg bakom ditt 3–3-mål.

– Jag brukar säga att man får ta en tackling för att hitta en bra passning och idag kostade det en smäll för att det skulle bli mål. Det är viktigt och vi gör det i alla situationer om det så handlar om att täcka skott eller sätta en bra passning.

LÄS ÄVEN: Matchfakta och spelarbetygen

KRÖNIKA: Zaborsky och "Pajen" blåste bort Leksandskänslan