Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westerlunds i konkurs

Westerlunds Audio Video på Stortorget går i konkurs.
– Skivbiten har fungerat bra så den ska jag försöka rädda, säger ägaren Magnus Bergström.

För ett drygt år sedan gick Westerlunds Audio Video i konkurs. Då tog Magnus Bergström, som varit hyresgäst i källarplanet med sin skivbutik sedan 1970-talet, över verksamheten och drev både skiv- och hififörsäljning via två separata bolag. Nu tvingas han konstatera att det inte fungerar.

– Finanskrisen, suckar han.

I går lämnade han in konkursansökan för Westerlunds Audio Video. Alltså bolaget som sålt kameror, tv-apparater och hifi-prylar.

Den charmigt stökiga och nördigt välsorterade skivbutiken har däremot lyckats klara sig trots finanskris. Det bolaget lever vidare. Problemet är att lokalerna naturligtvis är både för stora och för dyra för endast skivförsäljning.

– Det är svårt att se i nuläget vart det här tar vägen. Skivförsäljningen är ju omsättningsmässigt mycket mindre. Men jag tror att jag kommer att fortsätta med skivorna i mindre lokal, och bredda med begagnat. Även vinyl. Det är ju större i dag än på många år, säger Magnus Bergström.

Lokalerna på Stortorget är därmed till salu.

Att hyra ut övervåningen till någon annan verksamhet tror inte Magnus Bergström är någon bra idé.

– Risken är ju att man försvinner, där längst in på nedervåningen. Det finns ju lokaler överallt i stan, säger han.