Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westlund bärgade folkraceseger till Gestrike

Adam Westlund, Gestrike, segrade i juniorklassens A-final i Andra Chansen – årets andra folkracetävling på Amsbergs Motorstadion norr om Borlänge.

Annons

Redan i kvalet visade Adam att formkurvan var rätt inprickad. Torsåkerskillen vann samtliga sina tre kval och slutade på oslagbara 21 poäng. Tvåa sammanlagt i kvalet slutade klubbkompisen Dennis Lundberg – via två segrar och en andraplats.

Adam fortsatte sedan vara omutlig i A-finalen. Här blev det återigen en fullträff, samt segerpokal att ta med sig hem till Bagghyttan. Tvåa i mål var Andreas Ledin, Kopparberg, medan Dennis Lundberg slutade som sexa. Casper Falk, Gävle, tog en femteplats i B-finalen.

Bästa gästrikeförare i Senior blev Conny Göransson, Sandviken, som slutade tvåa i B-finalen. Närmast efter sig i mål hade han Albin Källgren, Gestrike. Lennart Falk, Hofors, blev tvåa i C-finalen, där Joakim Stattin, Gestrike, slutade på en fjärdeplats.

I Dam/Veteran inkasserade Småbackas Håkan Karlsson en tredjeplats.

Direkt efter målgång jäktade Adam Westlund och Dennis Lundberg för att delta i Gestrikekannan på eftermiddagen och kvällen.

LÄS OCKSÅ: USA-proffset snodde med sig segerpokalen i Gestrikekannan

Dagen efter var det tredje gången gillt – med rallyt Skogsrundan i Ludvika. Nu vann Adam ungdomsklassen, medan Dennis knep en andraplats. Snacka om tävlingsflit…