Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westlund segrade i Östersund

Alexander Westlund segrade när RallyX on Iceavslutades i Östersund. Kronan på verket var förstaplatsen i A-finalen.
– Vi har kämpat i flera år för det här jublade Alexander Westlund.

Annons

Den tredje och sista deltävlingen i mästerskapet avgjordes på Lungre Motorstadion i Östersund. Förutsättningarna var perfekta och i strålande solsken bjöd 19 förare på högklassig underhållning.

I kvalomgångarna var dramatiken stor redan från start. En av titelkandidaterna, Sondre Evjen, hamnade i trubbel direkt och fick besöka flertalet snövallar. Med norrmannen borta från guldstriden klev istället tabelltrean Alexander Westlund, Gestrike, och lettländaren Vazily Gryazin fram i rampljuset.

Båda två var på topp i kvalomgångarna och tog sig komfortabelt vidare till final. Här fick duon sällskap av rallyesset Pelle Wílen, Strängnäs, Mitchell De Jong, USA, Oliver Eriksson, Nynäshamn samt Stein Frederic Akre, Norge.

Alexander Westlund flög iväg i starten för finalen och jagades sedan stenhårt av duon Gryazin och De Jong. Efter en kaosartad inledning halkade dock den sistnämnde ner till femte plats och blev distanserad av täten. Westlund och Gryazin fightades hela vägen till mål och där drog Westlund längsta strået.

– Det känns så jäkla skönt. Vi har kämpat i flera år för den här segern, jublade Westlund efter finalen.

Segern innebar dessutom att 22-åringen, från Bagghyttan tog sig upp till andraplatsen i den totala tabellen bakom Mitchell DeJong.

Denne blev till slut trea i finalen vilket var tillräckligt föratt säkra RallyX On Ice-titeln med god marginal. Det var en mcket nöjd De Jong som summerade tävlingarna.

– Det har varit extremt tufft att ta hem titeln. Efter min seger i Söderhamn så gjorde Sondre Evjen allting rätt i Norge senast, och idag var det väldigt tufft att hitta rytmen. Jag kom igång precis lagom till semifinalen. I finalen därefter var det bara kaos överallt. Det har varit extremt kul och lärorikt att komma hit till Norden,och jag är väldigt nöjd med att jag vann till slut, sade mästaren.

De Jong slutade på totalt 37 poäng. Alexander Westlund styrde ihop 33, sju före tredjeplacerade Sondre Evjen.