Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

What a wonderful Wells world!

"Rocking all over the World" and they like it, like it. om och om igen....Publiken gav stående ovationer.

En härlig slutvinjett på en underbar musikkväll med Robert Wells i spetsen för symfoniorkestern på Gävle konserthus. "What Ever We Want" skulle en obotlig Status Quo-fan utbrista. Robban bjöd på ett smörgåsbord av spelglädje. Och här. fick också gamla klassiker utrymme, som Chopin, Mozart, Beethoven, Victor Borge och salig Charlie Norman på ett bräde.

Robert Wells är en generös man, bjussar på det mesta, särskilt som han talar så varmt om Gävle för det var ju där det började för 25 år sen. Åtminstone repetitionerna inför turnépremiären i Sundsvall inför futtiga 80 betalande.

På söndagskvällen var det däremot fullsatt. Dirigenten Ulf Wadenbrant och gästartister som Sofia Källgren och LaGylia Frazer och Johan Boding förgyllde föreställningen, som verkligen pendlade mellan det klassiska och boogierocken.

Robert Wells är också en Kina-vän efter sina 53 (!) resor därborta, vilket framgick med all tydlighet. Men helst tycks han vilja spela på hemmplan och med Gävle symfoniorkester. Kombinationen är verkligen förträffligt fin.