Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Whiskygrundare ambassadör för Gästrikland

Magnus Dandanell, en av Mackmyra Whiskys grundare och dess vd, som på onsdagen blev utsedd till matlandetambassadör för Gästrikland av landsbygdsbruksminister Eskil Erlandsson.

– Det känns mycket hedrande, säger han i ett pressmeddelande.

Han ser utmärkelsen som ett bevis på att företaget lyckats i sin strävan att göra whisky av hög kvalitet och skapa nya spännande upplevelser.

– En fråga som jag tycker är viktig att föra fram är att det för en liten aktör kan vara svårt med distribution och export. Jag tror på satsningar där många små företag fångas upp för att nå nya kunder. Det skulle ge en bättre utväxling samtidigt som man inte behöver släppa det hantverksmässiga, säger Magnus Dandanell.

Matlandetambassadörerna utses som en del i regeringens arbete för att nå visionen om att Sverige ska bli Europas nya matland. Ambassadörerna är representanter för sina landskap och ska genom engagemang och kunskap inom mat och turism försöka utveckla Sverige som matland.