Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Widegren leder jury för Läkerolpris

Povel Ramel har fått det. Thorsten Flinck har fått det. Och nu återupptar Läkerol sitt prestigefyllda kulturpris med anledning av att tabletten fyller 100 år.

Läkerolpriset delades ut åren 1971–2000 innan det lades ner. Eller åtminstone förklarades vilande. Men nu när Läkerol fyller 100 år är det dags igen, nu under namnet Läkerol – Voice of the year, alltså Läkerol – Årets röst.

– Vi är väldigt stolta över att kunna introducera ett nytt pris. Med priset vill vi uppmuntra människor som vågar stå upp för viktiga saker i samhället, säger Patrick Axzell, marknadsdirektör för Leaf Sweden i ett pressmeddelande.

Och vi på GD sträcker lite extra på oss eftersom vår kulturredaktör Björn Widegren är juryns ordförande.

Övriga i juryn är Marcus Birro, poet, författare och krönikör, Hanna Lindblad,musikalartist, Ove Joanson, styrelseordförande Sveriges Radio samt Patrik Uhlman, kulturredaktör Eskilstuna-Kuriren.

Vem som får de 100000 kronorna i stipendium avslöjas i juli.