Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing tillbaka i Brynäs

(Ny version) Daniel Widing, 29, är klar för Brynäs.

I går skrev han på ett kontrakt som sträcker sig över tre år, med rätt att säga upp efter två säsonger.

Annons

– Det fanns intresse från andra håll också, men jag vill spela i elitserien, säger han till Sporten.

Det blev varken Ryssland eller Schweiz för Daniel Widing. I stället väljer han att återvända till Brynäs – klubben han lämnade för två år sedan.

– Tanken var ju att jag skulle spela i Davos i två säsonger. Nu blev det inte så och jag hamnade i Djurgården i stället. Jag kan förstå att en del Brynäsfans hade svårt för det. Men jag är en hockeykrigare och visar alltid hjärta på isen oavsett vilken klubb jag spelar för – men självklart känner jag lite extra för Brynäs, säger Widing.

Ett uttalande som känns trovärdigt eftersom Widing haft Gävle som bas i många år och ”hela tiden” återvänt till klubben.

– Det var hit han ville komma när han hade varit i Finland, det var hit han kom efter sin tid i AHL i USA och han ville gärna spela i Brynäs förra säsongen också och nu är han här, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Att det inte blev Djurgården och inte Brynäs i fjol hade ekonomiska orsaker. Brynäs hade helt enkelt inte utrymme i sin lönebudget för en spelare av Widings kaliber – medan Djurgården kunde tömma börsen på ett niomånaderskontrakt.

– Det är ju ett arbete att spela hockey. Nu är jag glad att det löste sig med Brynäs, säger Widing som avslöjar det att det fanns intressen från andra håll.

– Ja, men inget konkret och det var Brynäs och elitserien jag helst ville spela i.

Kontraktet som är skrivet på tre år, med möjlighet för bägge parter att säga upp efter de två första säsongerna, håller inte samma lönenivå som de summor på runt 300 000 kronor som nämnts som Widings månadslön i Djurgården.

– Nej, vi har inga superlöner på det sättet i Brynäs. Men han har accepterat en lön som vi erbjudit och som känns skälig – och som vi har råd att betala, säger Micke Sundlöv.

Enligt vad Sporten erfar fick inte Daniel Widing det han inledningsvis begärde i lön, däremot kompenseras hans lönekrav upp med olika former av bonusar.

Brynäs sportchef är förstås nöjd med att återfå den förre skyttekungen till laget och Sundlöv medger att Widing ska ses som ersättare till Eero Somervuori – och i viss mån även Magnus Kahnberg – som stått för stora delar av Brynäs målproduktion de senaste säsongerna.

– Självklart hoppas vi att det är där Widing ska bidra. Han gjorde ändå 46 mål på sina två senaste säsonger i Brynäs och jag tycker att han blivit större och starkare under tiden han varit borta. Sedan hade han säkert själv önskat att han gjort fler mål förra säsongen i Djurgården, säger Sundlöv.

Kanske kommer fullträffarna i vinter i stället...

Annons