Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wienerschnitzel

4 skivor kalv- eller skinkschnitzel

2-3 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2 dl ströbröd

salt och vitpeppar

1 citron

1 liten burk ansjovis

1 1/2 msk kapris

smör och rapsolja till stekning

Till rödvinsskyn:

1 msk smör

1 gul lök

3-4 grovhackade persiljestjälkar

1 lagerblad

1 dl rödvin

5 dl vatten

2 msk konc. kalvfond

5-6 grovkrossade vitpepparkorn

maizena

sojakulör

1 krm salt

1. Skala och grovhacka löken. Fräs löken med fett i kastrull. Tillsätt persiljestjälkar och lagerblad. Späd med rödvin, vatten och kalvfond. Lägg i grovkrossade vitpepparkorn. Låt koka upp och sjuda sakta utan lock i 30 minuter. Färga skyn ganska mörk med sojakulör och smaka av med salt. Skyn silas före servering.

2. Vänd schnitzlarna i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek dem i lika delar smör och olja i medelvarm panna. Salta och peppra, helst efter det att köttet vänts i pannan.

3. Grunda med lite rödvinssky på tallrikarna och lägg upp schnitzlarna med citronskiva med ansjovisrulle fylld med kapris. Serveras med gröna ärter, blandad sallad och stekt potatis.