Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wienerschnitzel

Annons

4 skivor kalv- eller skinkschnitzel

2-3 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2 dl ströbröd

salt och vitpeppar

1 citron

1 liten burk ansjovis

1 1/2 msk kapris

smör och rapsolja till stekning

Till rödvinsskyn:

1 msk smör

1 gul lök

3-4 grovhackade persiljestjälkar

1 lagerblad

1 dl rödvin

5 dl vatten

2 msk konc. kalvfond

5-6 grovkrossade vitpepparkorn

maizena

sojakulör

1 krm salt

1. Skala och grovhacka löken. Fräs löken med fett i kastrull. Tillsätt persiljestjälkar och lagerblad. Späd med rödvin, vatten och kalvfond. Lägg i grovkrossade vitpepparkorn. Låt koka upp och sjuda sakta utan lock i 30 minuter. Färga skyn ganska mörk med sojakulör och smaka av med salt. Skyn silas före servering.

2. Vänd schnitzlarna i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek dem i lika delar smör och olja i medelvarm panna. Salta och peppra, helst efter det att köttet vänts i pannan.

3. Grunda med lite rödvinssky på tallrikarna och lägg upp schnitzlarna med citronskiva med ansjovisrulle fylld med kapris. Serveras med gröna ärter, blandad sallad och stekt potatis.