Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wijk tog SM-brons i finnjolle – och nu får Sandviken arrangera SM 2021

I helgen avgjordes svenska mästerskapen i finnjolle och OK-jolle i Marstrand – och Johan Wijk, Sandvikens Segelsällskap knep bronset i finnjolleklassen.

Ett högtryck gjorde regattan väldigt svårseglad och chansartad, med lätta vindar och strömt vatten.

– Efter att ha varit i ledningen efter första dagens tre seglingar känns det ändå som en halvseger att få ställa sig på pallen efter regattans sista dag”, säger Johan.

Svensk mästare i finnjolle blev Fredrik Tegnhed, Karlstad Jolleseglare. Svensk mästare i OK-jolle blev Thomas Hansson-Mild, SS Kaparen, Gottskär.

Under regattan fattades det beslut i bägge klassförbundens årsmöten, Finn respektive OK, att förära Sandvikens Segelsällskap arrangemangen för svenska mästerskapen 2021.

– Detta är väldigt glädjande för oss, fortsätter Johan. Då vi har arrangerat större regattor tidigare för de bägge jolleklasserna känns det som vi har gjort rätt, då seglarna vill komma tillbaka till Sandviken för att tävla”.

Läsartext/Åsa Alm

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel