Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wikström får gå gratis – men vill GIF ha honom?

Anders Wikström ingår inte i Elfsborgs eller IFK Norrköpings planer till kommande allsvenska säsong.
Nu släpper Elfsborg honom gratis som Bosman och enligt uppgifter till Sporten har Gefle IF hört av sig.
– Just nu är Anders inte aktuell för oss, säger dock GIF-tränaren Pelle Olsson som också överväger att ge William Lundin ett kontrakt.

Förre GIF-mittbacken var utlånad till Norrköping ifjol och gjorde där bra ifrån sig och tog en ordinarie plats.

Han återvände i höstas till Borås för att försöka slå sig in i Elfsborg på nytt med en ny tränare på plats. Nu har man dock meddelat att Wikström inte ingår i lagbygget.

Dessutom har det tidigare kravet på en utköpsklausul på 800 000 kronor släppts och nu är han fri att gå utan övergångssumma till något annat lag.

Anders har varit i kontakt med tre allsvenska klubbar och enligt uppgifter ska GIF vara en av dessa.

– Vi vet om situationen med Anders och värderar det därefter. Men just nu är han inte aktuell för oss, säger Pelle Olsson.

Transferfönstret i Sverige är öppet ett tag till och själv säger Anders att det får ta den tid det tar.

– Huvudsaken är att det blir en flytt som känns bra för mig och min familj. Det finns gott om tid här hemma och vi får se vad det blir, säger han till fotbolldirekt.se.

Gefle har haft 19-årige William Lundin här på provträningar de senaste veckorna och nu överväger ledningen hur man ska göra.

– Han har imponerat och är en framtidsman. Vi ska prata igenom det hela och komma fram till ett beslut angående William så snart som möjligt, säger Pelle om Stefan Lundins son.

Annars har GIF tränat på i tre veckor och har nu ytterligare en träningsvecka framför sig innan första träningsmatchen mot Örebro som spelas på lördag på Behrn Arena.

ÖSK skulle ha premiärspelat på sin hemmaarena redan i lördags mot Degerfors men den matchen fick ställas in då det var en ishinna som låg på konstgräset.

– Jag utgår ifrån att dom hinner få ordning på det till vår match, avslutar GIF-tränaren.