Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wille har en bärande roll i Gavlerinken

GÄVLE / ISHOCKEY
Från och med i eftermiddag behöver man inte ha VIP-biljett för att äta en bit mat och kanske dricka en öl i Gavlerinken.
Restauranttältet slår upp portarna för allmänheten när Brynäs i dag möter Södertälje.

Annons
- Hit är alla välkomna att äta och dricka under ordnade former, hälsar Wille Löfqvist.

Han guidar runt när sporten en dag innan premiären tar sig en titt. Det saknas en del saker men i det stora hela är tältet klart för att ta emot de 500 personer som ryms.
- Trots att det har varit storhelg har vi jobbat intensivt med att få det klart. Det har varit elektriker, rörmokare och snickare här - alla har ställt upp. Lite provisoriskt blir det så här i början men det kommer att fungera.

Den långa bardisken är på plats och Wille kånkar runt på ölbackar, ramlösa och läsk. Det är fortfarande en del som ska fixas innan premiären.
Allt kommer inte heller att hinnas med.
- Nej, det kommer andra arrangemang som vi inte hunnit med till den här första matchen. Det ska byggas en scen här borta där vi kommer att köra underhållning med något band som spelar. Lika så kommer tränare och kanske någon spelare att finnas på plats för intervjuer och dra läget i laget inför matchen. Dethoppas vi ska fungera så snabbt som möjligt. Kanske redan till nästa match den 6 januari, säger Wille och visar med en gest över den stora lokalen.
De tomma vita väggarna och taket kommer också att fyllas med brynäströjor och diverse andra saker.
Men storbildsteven sitter där den ska på ena kortsidan.
- Här kommer matchbilder att ligga ute hela tiden. Repriser i pausen men även bilder när matchen spelas samtidigt i hallen. Men det är ju fortfarande hockeyn som är det viktigaste så den största anhopningen av folk blir ju i före matchen, i periodpauserna och efteråt.

Två timmar innan första tekning är det meningen att alla som vill kan kliva in i tältet och värma upp inför matchen. Käka, snacka lite hockey och dricka det som önskas. Eftersnacket om målen och resultatet, hur bra eller dåligt Brynäs lirade kan också göras i tältet som står till förfogande ett par timmar efter slutsignalen också.
- Vi har ju velat haft det så här en längre tid nu. Att alla får samma chans. Klart att det var ett vettigt beslut som togs när man godkände det hela.
Att det hela sker under kontrollerade former är givet enligt Wille.
- Vi kommer att ha fyra vakter - både vid entrén och inne i lokalen. Det kräver tillståndet och det skulle bara vara dumt att snåla med det biten. Klart vi kommer att ha koll på vad som händer här inne.
I minst fem år är det meningen att tältet ska stå på plats. Det är dessutom en viktig del när curling-VM drar in i hallen i april nu 2004.
För Brynäs har investeringen kostar en del.
- Kanske 700 000-800 000 kronor när allting är klart. Men vi räknar med att få in en del slantar också. Hur mycket är omöjligt att säga nu. Vi får väl se hur det tas emot nu under matchen mot Södertälje. Det blir väl som ett test. Men jag tror säkert att folk är nyfikna och vill ta en titt.

Brynäs är inte helt främmande på att arrangera fester heller.
- Vi får väl se. Det finns mycket att hitta på. Lokalen sväljer ju 500 personer och med dukade bord blir det nog plats för en ordentlig dansbana också.
Planer finns för framtiden. Men just nu är det premiären i eftermiddag som gäller.

CHRISTER ÅBERG
026-15 93 84
christer.aberg@gavlenyhetsbyra.se