Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiman Ambulance byter ägare

SANDVIKENFyra före detta anställda köper Wiman Ambulance av C-G Sjölander.

Annons
Ambulansgruppen AB heter det nya företaget. Medfinansiär är Carlia Bil i Falun.
- Produktionen ska ligga i Sandviken i Wimans gamla lokaler. Det råder det ingen tvekan om, säger Carlias ägare Ulf Lundberg.

Startar i september
För bara en dryg månad sedan presenterades nyheten att tillverkningen av storbilsambulanser gör comeback i Sandviken. Och produktionen kommer att starta i september, men inte i regi av C-G Sjölander. Istället köper Ambulansgruppen tillverkningsrätten.
Wimans Ambulance systerbolag, Wiman Teknik AB, blir däremot kvar i C-G Sjölanders ägo.
- Diskussionerna har pågått ett tag. Vi insåg att det skulle krävas oerhört mycket av oss att driva båda verksamheterna, säger C-G Sjölander.
De båda företagen har även tecknat ett samarbetsavtal där ambitionen är att bedriva gemensamma projekt.
- De båda företagen har olika kompetenser som kompletterar varandra bra. Det här är bra för båda parter, konstaterar C-G Sjölander.
Bengt Olsson är en av de nya delägarna. Framtiden har varit oviss för honom och hans kollegor efter Wimans Ambulance konkurs i april. När C-G Sjölander köpte konkursboet i somras väcktes åter möjligheterna till arbete.
- Men tankarna på att ta över har funnits sedan vi blev arbetslösa, säger Bengt Olsson.

Brist på ambulaser
Den rådande bristen på funktionsdugliga ambulanser gör honom optimistisk inför framtiden. Till en början satsar Ambulansgruppen i första hand på att byta ut utslitna chassin. Det vill säga använda begagnade skåp på nya bilar.
Men även en del nyproduktion planeras. De första leveranserna ska vara klara i slutet på oktober.
Medfinansiären Carlia Bil har 40 anställda i Falun och Borlänge. Företaget är återförsäljare av bland annat Chevrolet, det märke som ska användas i ambulanstillverkningen.
Carlia har även dygnet runt-service på ambulanser. Den tekniska kunskapen hos de gamla Wimananställda och Carlias branschkontakter ska vara ett framgångsrecept, hoppas de nya ägarna.