Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yoga bland takåsarna: "Väldigt bra för att stressa av i våra liv"

Det är tidig söndag morgon. Solen värmer redan. En efter en anländer de upp på Söders källas takterass. Här ska Anitha Svedlund hålla ett yogapass, närmare bestämt ett chiballpass.

Annons

Passet inleds med att Anitha Svedlund berättar att Monika Linford från Australien startade chiball som hon sedan tog med sig till USA. Hon berättar vidare hur upplägget för dagens 75-minuterspass ser ut innan de drygt tio personerna som anlänt kör igång. Elena Öberg är en av deltagarna.

– Jag tycker att det skulle vara spännande att prova en ny yogaform. Jag är inte så inne på det här med yoga men jag tyckter att det här lät spännande, säger Elena Öberg.

Chiball är en blandning av rörelser från chigong, taichi yoga och pilates och man väver samtidigt in delar av den kinesiska medicinen. Deltagarna varvar stående rörelser med liggande på yogamatta. Yogainstruktör Anitha Svedlund påtalar då och då vikten av lugna djupa andetag. Passet avslutas denna söndagsmorgon med att deltagarna äter frukost tillsammans.

– Det var lungna och fina rörelser, bra för kroppen, men man måste nog göra det lite fler gånger, säger Elena Öberg efter passet.

– Det var inte direkt wow, men man sträcker och tänjer på muskler som sitter fast, fortsätter hon.

– Kombinationen med rörelserna, att vara på taket, solen och frukosten efter var fantastisk, avslutar Elena Öberg.