Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

You sexy thing...

För ungefär en vecka sedan hamnade jag, ännu en gång, i en härva av det outröttliga ämnet sex och vad som anses sexigt. Det händer med jämna mellanrum.

Annons

I det stora hela har jag alltid ansett att sex åtminstone är ett bra topic då alla människor tycker om olika och det ofta medför att det blir en god stämning i en diskussion även om det sluddras, det är ju turligt nog inte accepterat att bli hetsig som Hulken på anabola steroider för att någon har en fotfetisch och inte den andra – till skillnad från överpeppade ungdomspolitiker som diskuterar skattefördelning. Fy fan. Hur som helst, det jag fick erfara trodde jag skulle göra mig lite upplyst och få en lite bredare syn på sex och sexighet, men i slutänden lämnade jag den upplevelsen utan att ha blivit varken klokare eller mer insatt. Snarare tvärtom – oförstående, lite upprörd och ganska maktlös.

Jag blev alltså för någon vecka sedan medbjuden till något så catchy som en sexmässa – sexhebition som de kallar det. Kanon, tänkte jag, här lär jag få se sjukare saker än vad jag sett samlat på detta år och det ligger inget fel i att lära sig lite mer om vad folk pysslar med bakom stängda dörrar just nu. Live and learn som det heter. Dessutom tycker jag att öppenheten kommer som den friska fläkten man sällan skådar när man bor i Skandinavien där stämningen i regel känns lika frisläppt och öppensinnad som en uppstoppad järv. Sagt och gjort. Väl på plats i sexmässans lokaler möts jag av dämpat ljus, en hardstyle-låt av bottenstandard på surround och några montrar hundra gånger snedare och märkligare än den jag snickrade ihop till UF-mässan i Bollnäs 2008. Det kanske inte var någon ståtlig och högteknologisk mässa då, men det går nog an ändå. Trodde jag ja, i all upptrappad glädje. Verkligheten skulle visa sig vara rätt ful.

Dildos, porrfilmer, barbaras. Ja, det har man ju sett. Vibratorer, Kama Sutra-spel, jo det också. Hardstylemusiken går fortfarande runt i lokalen och ifall någon skulle hävda till mig att det är sexig musik skulle jag förmodligen svara att hardstyle är lika tändande som en digital påse skit och nätdräkterna i neon kan enbart uppskattas av män och kvinnor som går igång på kasslerstek. Vid det här laget är jag alltså inte vidare imponerad... alls. Jag har varken sett något nytt eller coolt, något sexigt eller imponerande. När jag sedan hittar kostymsektionen blir det fullt baksug på betyget då allt jag ser är minimalt, smaklöst och helt fruktansvärt.

Enligt en undersökning gjord i Sverige av Sifo är läkare och sjuksköterska det sexigaste yrket för de båda könen och dräkter till de förväntningarna fanns det gott om. Problemet är bara att hora på mellanstadiedisco verkar vara guideline genom begreppet sexig och det stör mig, det stör mig mycket. Med ännu mer hardstyle och en vinglig strippa i guldbikini i tillägg kan jag bara beskriva denna mässa som en förkastlig vinkling av sex och ett resultat av en bransch som inte verkat rört sig vidare från ett amatörinrett garage någon gång -86. Men vad vet jag. Jag vet bara att det är ett världsomspännande intresse och att en stor del inte kan tycka att det är sexigt att se varken vakuumpacketerad eller tillagningsredo ut.

Hade jag ställt mig inför min pojkvän i nätstrumpbyxor, lackkjol och guldbikini och med hardstyle i bakgrunden hade han med all säkerhet känt sig obekväm. Kanske till och med illamående. Och jag hade känt mig som en prostituerad Hulk på mellanstadiedisco.

Dags för bredare utbud alternativt en hel omvärdering på sexmässorna kanske?

Vad tycker du, you sexy thing?

JUSTINE ÖSTERGREN

Krönikör på GD Nöje

justine.ostergren@hotmail.com

Annons