Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

YouTube och förortspoesi på Gävle Teater

/

En interaktiv show står på programmet i Riksteaterns föreställning Show and Tell. Estradpoesi från förorten varvas med YouTube-klipp på Gävle Teaters scen.

Annons

Den 4 november visas Riksteaterns interaktiva videoföreställning Stocktown Show and Tell på Gävle Teater. Bakom föreställningen står filmkollektivet Stocktown som sedan nittiotalet dokumenterat musik- och gatukultur, samt poesinätverket Revolution Poetry som inriktar sig på estradpoesi från förorten. Under föreställningen kommer fyra lokala gäster att visa och presentera YouTube-klipp kombinerat med spoken word från fyra poeter från Revolution Poetry. Syftet med Show and Tell är att låta lokala förmågor få visa och prata om både sina egna och andras YouTube-klipp. Stocktown och Revolution Poetry är båda med i projektet Riksteatern Movement som bland annat ligger bakom Art of the Streets och vars syfte är att belysa urban kultur.

En av de medverkande lokala gästerna i Gävle är 26-åriga serietecknaren och illustratören Elin Hjulström som kommer att visa animerade filmklipp. Elin är utbildad på Serietecknarskolan i Hofors och fattade tycke för rörligt bildskapande under utbildningens animationskurs. Elins animationer har bland annat varit med i Gävleborgs regionala filmfestival Exit och Novemberfestivalen i Trollhättan.

- Jag kommer att visa filmklipp som inspirerar mig och mina animationer. Jag är mycket fascinerad av kroppsspråk vilket även alltid är viktigt att ta hänsyn till när man animerar, säger Elin.

Elins presentation av tecknat och stop motion kommer att avslutas med en trailer till Elins animerade film "Knitting Stories" som hon förra året tilldelades landstinget Gävleborgs kulturstipendium för.

Annons