Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 30-årsåldern tog lån i kvinnas namn för tusentals kronor – förbrukade pengarna på spel på internet

En man i 30-årsåldern använde en kvinnas bank-id och tog lån hos flera olika bolag för tusentals kronor – pengar som förbrukades på spel på internet. Nu har mannen åtalats för tre fall av bedrägeri, skadegörelse, ologa hot, rattfylleri och sex fall av narkotikabrott.

Annons

Det var i början på april som en man i 30-årsåldern från Falu kommun med hjälp av en kvinnas mobiltelefon och bank-id tog lån i hennes namn hos flera olika bolag.

Han påverkade resultatet av en automatisk informationsbehandling och summan, som uppgick till drygt 8 000 kronor, förbrukade sedan mannen på spel på internet.

Knappt en månad senare tog mannen nya lån i kvinnans namn med hjälp av bank-id för en dubbelt så stor summa som mannen förbrukade. Mannen påverkade också under samma tid resultatet av en automatisk informationsbehandling genom att göra uttag på drygt 2 000 kronor från kvinnans bankkonto.

Senare samma månad dödshotades kvinnan i telefon av mannen och i maj krossade han en fönsterruta till kvinnans bostad i Hofors genom att kasta en blomkruka mot fönstret.

Mannen har nu åtalats för tre fall av bedrägeri, skadegörelse, olaga hot, rattfylleri samt sex fall av narkotikabrott.

Mer läsning

Annons