Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder kopplingar mellan knivhuggning och skjutning i Sätra – vill ha hjälp av allmänheten

De senaste två grova våldsbrott som skett i Sätra kan ha kopplingar till varandra. Polisen säger nu att offren bor på samma gata. Att få de attackerade männen att berätta om brotten har dock varit lättare sagt än gjort.
– Problemet är att de inte vill prata med polisen, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson.

Annons

Inom loppet av 24 timmar blev två män attackerade i Sätra. Vid 01-tiden natten mot torsdag blev en man i 20-årsåldern knivhuggen i sitt hem. Flera personer ska ha kommit hem till mannen och attackerat honom.

På torsdagskvällen var det dags igen, en man i 20-årsåldern ringde 112 från sitt hem och uppgav att han blivit skjuten i benet.

Se reprisen från livesändningen som gjordes med anledning av att en man sköts i benet på torsdagskvällen.

Mikael Hedström säger att det gemensamma för de två händelserna är att offren bor på Pinnmovägen, i närheten av varandra. Ingen av de två männen har dock velat lämna några uppgifter till polisen om det som har hänt.

– Det har skett i kretsen bland människor som inte gärna pratar med polisen, det gör det svårare. Men vi ska försöka prata med målsägarna i båda fallen, men vi har inte kommit vidare i något ärende.

I nuläget finns ingen misstänkt för något av brotten. Det betyder att utredarna får rikta in sig på andra metoder för att binda upp bevis. Mikael Hedström säger att det bland annat handlar om brottsplatsundersökningar och material som kan analyseras och förhoppningsvis ge träff på personer.

– Men just nu är vi intresserade av iakttagelser i området, det kan även vara från några dagar tillbaka.

Mikael Hedström säger att det inte finns några kopplingar mellan de två senaste våldsbrotten och mordet på Ali Jafari.

– Vi bedömer att det inte finns någon fara för allmänheten. Man kan ju aldrig garantera att någon inte befinner sig på fel plats och kommer i vägen.

Läs även: Man skjuten i benet i Sätra – polisen letar efter gärningsman

Läs även: En man i 20-årsåldern blev knivhuggen i Sätra

Mer läsning