Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man knivhöggs i huvud och arm - nu frias den åtalade 29-åringen

29-åringen som tidigare åtalades för ett flertal knivhugg mot en annan man i Andersberg frias nu för sina handlingar, då det bedöms att han gjorde det i nödvärn.

Annons

Arbetarbladet rapporterade tidigare om en man som blev knivhuggen när en för honom okänd man knackade på hans lägenhetsdörr i Andersberg och ville sälja ett plastvapen.

29-åringen erkände att han försökt sälja ett softairgun-gevär och dragit kniv, men hävdade att det var i nödvärn. Då åtalades han misstänkt för grov misshandel samt olaga hot.

Blod från trapphuset i Andersberg.

I höstas åtalades samma person även för en kraftig bilbrand utanför Stadsbiblioteket, samt stöld av sagda fordon.

Nu är det klart att mannen döms för tillgreppet av bilen och den efterföljande branden, men frias från händelserna i trapphuset.

I förhör har den misstänkte mannen berättat att en dörr öppnades på glänt och den senare knivhuggna mannen tittade ut. Då frågade 29-åringen om mannen var intresserad av att köpa plastvapnet som han hade med sig. Mannen ska då ha slitit tag i geväret och försökt rycka det ifrån honom för att sedan hålla honom med det bakifrån och låst hans armar.

Därefter ska han ha släppt vapnet och istället lagt sin arm runt halsen, vilket fick 29-åringen att greppa kniven han hade i fickan i panik och högg bakåt 5-6 gånger.

Kniven som 29-åringen använde.

Eftersom det inte framkommit i förhör att 29-åringen utdelade några slag eller hugg före eller efter angreppet från målsägande bedöms det som ett handlande i nödvärn.

Då 29-åringen förnekat de olaga hoten och att målsägandes uppgifter om dessa är svåra att bedöma och icke tillförlitliga frias han även från det åtalet.

För händelsen med bilen döms han till skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst.

Mer läsning

Annons