Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rån på Apoteket i Bomhus

/

Apoteket Kronan i Bomhus rånades vid lunchtid på fredagen. Polisen inledde genast ett omfattande spaningsarbete i området.
– Två personer greps för detta och sitter numera anhållna, säger Matthias Bredberg, polisens förundersökningsledare i jour, vid 23-tiden.

Annons

(Uppdaterad 23.30) I tisdags försökte rånare komma över mediciner vid apoteken i Andersberg och Södertull. Vid 13-tiden på fredagen var det dags igen – när rånare slog till mot Apoteksgruppen i Bomhus.

Enligt vakthavande befäl hos polisen var det oklart vad som hade hänt, men överfallslarmet hade gått och en man hade varit på jakt efter tabletter. Rånaren ska ha varit obeväpnad och fick med sig "vissa mediciner", enligt polisen.

– Vi jobbar för fulla muggar där ute just nu, säger vakthavande befäl vid 14-tiden.

Senare på fredagskvällen meddelade polisen att två personer var gripna och anhållna som skäligen misstänkta för rånet i Bomhus.

Vid rånförsöken i tisdags räcktes en lapp över till personalen med krav på vad rånarna ville ha. Vid åtminstone ett tillfälle hoppade de över disken och slet åt sig ett paket innan de avvek på cykel. Med hjälp av övervakningsfilm och signalement kunde polisen gripa två bröder i 20-årsåldern.

Var det samma personer som greps efter fredagens rån?

– Det är i ett väldigt känsligt läge så det är inga uppgifter jag kan gå ut med, säger Matthias Bredberg.

Har de som greps i tisdags suttit frihetsberövade?

– Du får samma svar där.

Mer läsning