Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar driver runt och skjuter raketer mot personer och byggnader

Under fredagen har polisen fått in flera larm om ungdomar som skjuter raketer. Det rör sig om flera grupperingar som rör sig i Sätra, Andersberg, Norr och i Sandviken. På fredagskvällen jobbade flera patruller med ärendet.

Annons

– Några har körts hem till föräldrarna och så. Vi försöker hitta de näringsidkare som säljer de här raketerna eftersom att det rör sig om minderåriga förövare, säger Daniel Ågren, befäl på Regionledningscentralen.

I går så hade någon eller några skjutit mot en kvinna som var ute och gick med sin hund och fick tjutande ljud i örat när raketen exploderade vid huvudet.

– Man har skjutit in i butiker. Folk med hundar stör sig på det här också. Det verkar vara ett återkommande problem i Gävleområdet, säger Daniel Ågren.

Ser man någon som skjuter raketer mot personer eller byggnader så ska man omedelbart ringa polisen. Brottsrubriceringen kan bli allt från ofredande till försök till misshandel.

– Det är flera brott som kan bli aktuella. Skjuter du in på balkonger, då kan det ta eld till exempel.

Har det uppstått några bråk till följd av det här?

– Folk blir förbannade så klart. Jag kan inte alla ärenden i huvudet men folk har sagt till och ungdomarna är väl inte så trevliga alla gånger. Men inga handgripligheter än så länge, säger Daniel Ågren.

Mer läsning

Annons