Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Här får du störst bostadsrättsyta för lönen – Hofors toppar listan

I Hofors kommun får du mest bostadsrättsyta för din lön. Den genomsnittliga årsinkomsten ger hela 175 kvadratmeter bostadsrätt i Hofors kommun. Det visar Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings kartläggning av genomsnittliga årslöner och bostadspriser under fjolåret.

Annons

Kartläggningen har genomförts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har med hjälp av siffror från Statistiska Centralbyrån och Svensk Mäklarstatistik.

I just Hofors får man med en genomsnittlig årsinkomst på 259 994 kronor en bostadsrättsyta på 175 kvadratmeter. Minst bostadsrättsyta får man i Stockholm – fyra kvadratmeter i förhållande till en årsinkomst på 306 122 kronor.

– De höga bostadspriserna i storstäderna minskar rörligheten på bostadsmarknaden. Det är viktigt att våra politiker skapar förutsättningar för att kunna bo på landsbygden och pendla till jobben som finns i storstadsregionerna, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Man har även tittat på villor och årslöner. Här får man mest: 117 kvadratmeter villa i Norsjö kommun i Västerbotten. Minst får man i Lidingö, fem kvadratmeter villa med den genomsnittliga årsinkomsten.

Topplista – kommuner med mest bostadsrättsyta för årslönen:

1. Hofors2. Sollefteå3. Gullspång4. Osby5. Färgelanda6. Filipstad7. Fagersta8. Laxå9. Markaryd10. Hultsfred

Mest bostadsrättsyta för lönen får man i Hofors kommun. Bild: Jessica Gow

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!