Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Brynäs har inget eget offensivt spel..."

Annons

Hej Keb!
Jag tror nu nästan alla inser hur djup grop Brynäs befinner sig i.

Laget har INGET eget offensiv spel alls. Grundspelet handlar uteslutande om att försöka/få ner farten på motståndarna och spela på deras misstag.
Mantrat och fokuset ligger på att inte dribbla här och inte tappa pucken där, tills det endast återstår, att efter sargen dumpa pucken ner i anfallszonen och ställa upp för styrspel igen.
Hockey handlar om att våga, att agera snarare än reagera, spelglädje och tro på den egna förmågan. Med stor sannolikhet håller Brynäs på att "jaga bort" Johan Alcén och jag tror det blir samma visa med spelare som Silfverberg och Thegel osv. Alltså de är spelare som är vana att vinna och spela positiv och konstruktiv hockey osv.
Att då slussa in dem till ett lag som spelar den mest destruktiva hockey som Elitserien någonsin skådat - ja, det innebär "dubbel" anpassning till Elitserien, där spelglädje och offensiv utveckling inte gynnas alls, utan kapitalt det omvända.

Nä, Brynäs ta lärdom av den friska fläkten Rögle, angående mentalitetet, annars kan ni även glömma få någon utväxling också av de fina juniorkullarna.
Då är det bättre att något annat lag tar Brynäs plats i Elitserien istället, om alternativet är spela detta dyngspel, som snart inte en käft vill titta på heller.

-

Ord och inga visor, men din kritik är saklig och överensstämmer också med verkligheten hur det numera verkligen ser ut på isen.

Strypkoppel på spelarna har du tidigare kallat det för, har jag sett och det ligger nåt i det också.

Head coach Niklas Czarnecki har absolut mycket att fundera över den närmaste tiden fram till omstarten mot Frölunda om tio dar.

Mer läsning

Annons