Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bluffmejl om skatteåterbäring i omlopp - hör råden från säkerhetsrådgivaren

Ett bluffmejl om att det är dags för återbäring cirkulerar sedan några dagar. Avsändaren är Skatteverket och i mejlet uppmanas du att klicka på en länk för att läsa mer och uppge dina kontouppgifter. Skatteverkets säkerhetsrådgivare varnar för att klicka på länken - släng mejlet istället.

Annons

Hör intervjun med säkerhetsexperten Andreas Olsson från Skatteverket när han berättar om bluffmejlen.

Bluffmejlet med Skatteverkets logotype har cirkulerat sedan några dagar och är välgjort. I mejlet uppmanas du på en länk att "Klicka här", och där under finns också ett datum för när du bör fylla i uppgifterna.

– Det här är en bluff. Vi skulle aldrig informera om återbäring på det här sättet, säger Andreas Olsson, säkerhetsrådgivare på Skatteverket. Beslut om återbäring kommer antingen fysiskt i brevlådan eller digitalt om man har anmält det. Där kräver vi digital legitimation.

Andreas Olsson uppmanar alla som fått eller får den här typen av mejl att slänga det och framför allt inte klicka på länken.

– Tyvärr är bluffmejlen ett ständigt pågående problem. Vi har polisanmält detta eftersom det är ett brott att utge sig för att vara någon man inte är. Och det här dessutom tråkigt för alla som drabbas.

Hör intervjun med Skatteverkets säkerhetsrådgivare.

Mer läsning