Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debutmål för Widing, förlust för Tre Kronor

Det började så bra för Daniel Widing och Tre Kronor. Widing gjorde sitt debutmål och Tre Kronor tog ledningen mot Slovakien i början av första perioden. Men sen rasade så väl anfall som försvar, och det blev tillslut förlust med 1-5.

Annons
Han trodde att han skulle vara nervös i första bytet. Men det märktes inte. Vid första puckkontakten i debutmatchen med Tre Kronor gör Daniel Widing 1-0 mot Slovakien i numerärt överläge.
2.54 in i den första perioden sköt Widing från vänsterkanten en bit upp i banan.
- Det var kul att göra mål direkt i första bytet, säger Widing som berättar att han gjorde en tunnel som han inte visste om innan han slog in pucken mellan benen på den slovakiske målvakten.
- Det var skönt att se men jag kände mig mest lättad, säger Widing till Sporten som fanns på plats i Västerås under matchen.
Widings kedja med Martin Thörnberg och Johan Davidsson spelade stabilt och piggt i första perioden och skapade en del målchanser, och var inte inne på några bakåtmål. I 12:e minuten fick Widing en bra passning på högerkanten, men han fick en felträff och pucken hamnade långt från målet. Widing spelade bra men ville kanske lite för mycket i bland. I första perioden spelade Tre Kronor bra anfallsspel, men sämre försvar och Sverige släpper in två mål ganska enkelt i slutet av första perioden. Det första målet är det en kontring, och det andra målet är en solklar markeringsmiss från Tre Kronors sida.
Efter en jämn första period hade Sverige svårt att skapa målchanser under andra periodens inledning. I stället var det Slovakien som låg på och skapade chanser. Svenskarna hade stora problem att ta sig ur den egna zonen, och man släppte in enkla baklängesmål. Efter tio minuter gjorde Slovakien 3-1, och tre minuter senare kom 4-1. Båda målen gjordes efter passivt försvarsspel från Sverige. Kedjan med Daniel Widing, Martin Thörnberg och Johan Davidsson var pigga framåt och Widing var mycket nära att göra sitt och Tre Kronors andra mål i matchen. Kedjan ordnade två slovakiska utvisningar men lyckades aldrig överlista den slovakiske målvakten. I stället gör Slovakien 5-1.
- Slovakien var rappare än oss. Egentligen är det ju vi som ska trycka på, men i stället gjorde de fler mål, berättar Widing.
Sveriges försvarsspel var passivt genom hela perioden och Stefan Liv hade problem i det svenska målet.
I den tredje perioden var Tre Kronor fortsatt mycket bleka, och Daniel Widing ganska osynlig. Han kämpade på men kom ingenstans. Slovakien bevakade sin ledning och backade hem och försvarade sig. Tre Kronor hade svårt att skapa målchanser framåt, och man tappade ofta pucken på mittplan.
Det blev tillslut förlust med 1-5. Daniel Widing hade ett skott på mål i tredje periodens femtonde minut, och fick sen avsluta matchen i utvisningsbåset.
Västerås tränare Johan Thornberg berömmer Widings insats i SVT, och Thornberg menar att Widing är bäst av nykomlingarna i Tre Kronor i kvällens match och enligt SVT är Widing nu också uttagen till laget som spelar LG Hockeygames i Globen i helgen.

Mer läsning

Annons