Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eklund hotad av andra patienter

Anders Eklund har blivit attackerad av andra patienter på rättspsykiatriska kliniken i Huddinge.
Nu höjs säkerheten kring honom.

Annons

Uppgifterna kommer från en källa som tidningen Aftonbladet talat med. Enligt källan ska Eklund ha blivit dödshotad och attackerad av andra patienter ett flertal gånger. Senast i förra veckan då han fördes till ett polisförhör.

– De hoppade på honom, men vårdarna hann gå emellan, säger källan till tidningen.

Med anledning av attackerna har säkerheten kring Eklund nu höjts ytterligare. Han får inte längre vistas på rastgården med andra patienter. Han får inte heller äta tillsammans med andra, utan får maten serverad till rummet där även hans dusch- och toalettbesök sker. Och då han förs genom korridorerna töms hela avdelningen på patienter.

På rättspsykiatriska avdelningen vill man inte kommentera uppgifterna om att Eklund ska ha blivit attackerad. Men man bekräftar att säkerheten kring honom är extra hög.

Inte heller Eklunds advokat, Leif Silbersky, vill säga något om de påstådda attackerna mot sin klient.

– Det finns en god anledning till att jag inte kommenterar de här uppgifterna, säger han till GD.

Vad är det för anledning?

– Den behåller jag för mig själv.

Anders Eklund har sedan den 15 maj suttit på rättspsykiatriska kliniken i Huddinge, söder om Stockholm. Där genomgår han en stor rättspsykiatris undersökning som ska fastställa om han led av en psykisk störning då han mördade Pernilla Hallgren i Falun år 2000 och tioåriga Engla Höglund i april i år.

Mer läsning

Annons