Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 varslades - 17 blir uppsagda

GÄVLE 17 anställda får lämna Manpower. Det står klart sedan förhandlingarna med facket avslutats.
- Med tanke på att 80 personer varslades i början är vi nöjda med resultatet, säger Anette Berg, ombudsman på IF Metall.

Annons

För ungefär en månad sedan fick de anställda på Manpower i Gävle beskedet att företaget måste minska personalstyrkan. Övertaligheten uppskattades till 80 personer. Bland dem var många truckförare och montörer som jobbat på Ericsson.
Under de senaste tre veckorna har representanter för Manpower och IF Metall suttit vid förhandlingsbordet. I går kunde parterna enas.

- 17 anställda har blivit uppsagda i dag. Vi har gått in för att rädda kvar så många medlemmar som möjligt. Med tanke på att 80 personer varslades i början är vi nöjda med resultatet, säger Anette Berg, ombudsman på IF Metalls avdelning för nedre Dalälven.
Ungefär hälften av de som varslades var fackmedlemmar. Bland de 17 som nu får lämna företaget är fyra anslutna till IF Metall.
Att endast 17 anställda har blivit uppsagda när övertaligheten uppskattades till 80 personer beror bland annat på att Manpower lyckats hitta uppdrag åt en stor del av de anställda. Exakt hur det har gått till vill Manpowers vd i Gävle Mats Reidler inte berätta ännu.
- Innan jag ger några kommentarer vill jag informera personalen, säger han.

Erik Wikström

Mer läsning

Annons