Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra bidrag till länet ska stimulera tillväxten

Gävleborg får fem miljoner kronor från regeringen för att stimulera tillväxten.

– Ofta växlar man upp sådana pengar med EU-medel, så i slutänden kan det bli tio eller tolv miljoner kronor, säger Britt-Marie Edfelt på länsstyrelsen.

Annons

Pengarna betalas ut på grund av den ekonomiska krisens effekter och de ”särskilda omställningsproblem” som länet står inför efter Stora Ensos och Ericssons fabriksnedläggningar.

När centerledaren och näringsministern Maud Olofsson besökte Gävle och sjöng allsång med Linda Bengtzing för cirka två veckor sedan nämnde hon det extra stödet.

– Det ska vara till samverkan mellan forskning och företagande. Jag vill se fler lärlingsplatser och provanställningar, sa näringsministern då.

Men exakt vad pengarna ska användas till är inte Maud Olofssons beslut. Det ska landshövding Barbro Holmberg och regionstyrelsens ordförande Per-Olof Svensson, S, snart ta ställning till.

– Regeringen har lyssnat på oss och sedan levererat en pott med pengar. Så länge pengarna används till tillväxt finns det ingen begränsning, säger Britt-Marie Edfelt, tillväxtstrateg i landshövdingens stab.

Mer läsning

Annons