Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleföretag stämmer konkurrent

GÄVLE Gävleföretaget Pointer Jakt stämmer den finske konkurrenten Tracker för vilseledande marknadsföring. Enligt Pointer Jakt lanserar konkurrenten sin utrustning med påståenden som inte stämmer med verkligheten.

Annons
Pointer Jakt och Tracker är marknadsledande i Norden när det gäller utrustning för pejling av hundar, en slags radar som gör det möjligt för en jägare att lokalisera var hans hund befinner sig i skogen.

Pointer Jakt räknar i sin stämningsansökan upp en rad påståenden i Trackers annonsering om de egna produkterna, till exempel "överlägsen hörbarhet", "överlägsen precision", "ger enklast och snabbast riktning till hunden".
De påståendena och en rad andra beskrivningar av förträffligheten hos Trackers produkter strider mot marknadsföringslagen, hävdar Pointer Jakt. Marknadsdomstolen bör snabbt förbjuda Tracker att använda den typen av marknadsföring, kräver företaget, som också planerar att begära skadestånd.

Det är inte första gången företagen tvistar om marknadsföringen. Pointer Jakt gjorde redan 1998 en anmälan mot Tracker. Den gången tvingades det finska företaget upphöra med den typen av marknadsföring. Tracker fortsatte, trots förbudet, och dömdes att betala 300 000 kronor i böter.

Sven-Olof Ekman
026-15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons