Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här predikas riskspridning

/
  • I går höll Aktiespararna en mässa i Konserthuset. Arrangörerna räknade med omkring 300 besökare. Foto: LASSE HALVARSSON

GÄVLE Konjunkturen på aktiemarknaden har vänt.
Men utvecklingen avspeglar sig inte i intresset för att köpa aktier.
- Diverse skandaler har gjort att folk är skeptiska, säger P-O Rabner, chef för Aktiespararnas region öst.

Annons
I fjol höll Aktiespararna sin årskongress i Gävle och Sandviken. I går följde organisationen upp kongressen med mässan "Den stora aktiedagen" i Konserthuset.
- Besökarna kan lyssnat på seminarier om marknaden eller bekanta sig med något av företagen som ställer ut på mässan. Många vill också ha råd och information om marknaden, säger P-O Rabner.

Mässan startade efter lunch och pågick fram till 21-tiden på kvällen.
Aktiespararna räknade med omkring 300 besökare.
- Intresset för aktier är ganska stort, men det kunde vara bättre. Trots att konjunkturen vände för 18 månader sedan finns det en skepsis gentemot aktiemarknaden. Diverse skandaler, exempelvis den inom Skandia, har gjort att folk hellre placerar tryggt i räntepapper, säger P-O Rabner.
Aktiespararna ger aldrig tips om enskilda aktier. Deras råd handlar istället om att tänka långsiktigt, investera regelbundet och sprida riskerna.
- Vi brukar säga att svenskarna är världens mest riskvilliga aktiesparare eftersom 51 procent bara äger en slags aktie. Det är först när man äger tio olika aktier som vi tycker att man har spridit riskerna på ett bra sätt, säger P-O Rabner.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons