Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget fel på elmätaren

KONSUMENT Åsa Holmström fick en skyhög elräkning och både hon och Gävle Energi misstänkte att det var fel på mätaren.
Nu har lägenheten på Staketgatan specialgranskats, och det finns märkligt nog inga fel.

Annons
GD berättade för en månad sedan om Åsa Holmström som fick en avläsningsfaktura på 7000 kronor när hon lämnade sin lägenhet på Staketgatan. Hon kunde inte förstå vad som förbrukat så mycket el.

När GD bad Gävle Energi att forska i ärendet visade det sig att även efterföljande hyresgäst förbrukat över 9 000 kilowattimmar på mindre än ett år.
En ovanligt hög förbrukning för en lägenhet utan el-element, tvättmaskin eller andra stora strömslukare.
Ove Nilsson på Gävle Energi engagerade sig i ärendet. Han skickade elmätaren på analys och lät specialgranska lägenheten. Utan resultat.
- Först skickade vi elmätaren på kalibreringskontroll hos ett oberoende företag. Den var korrekt. I förra veckan gjorde vi en tillhörighetskontroll i lägenheten. Det innebär att man slår av allt inne i lägenheten som förbrukar el. Då ska mätaren stanna. På så vis ser vi om det är någon utomstående som förbrukar el.

Det var inga konstigheter där heller. Det finns inget mer att gå på. Jag kan bara konstatera att det är en - inte onaturligt - men ovanligt hög förbrukning i lägenheten, säger Ove Nilsson.
Åsa Holmström finner sig i beskedet och har redan betalat fakturan via avbetalning.
- Det var lite tråkigt. Han sa ju själv att han önskar att han hade hittat något. Han har varit jättetrevlig och verkligen ansträngt sig. Jag är fortfarande övertygad om att jag inte förbrukat så mycket, men kan inte bevisa något. Märkligt är det, säger hon.

Magnus Lundquist
026-159624
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons