Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfbergs Lila i Gevaliastan

Eskil Erlandsson.
Han är vår nya jordbruksminister och därmed den som ska hantera konsumentfrågor i den borgerliga regeringen.
Vad vet vi om Eskil?

Annons
Han fyller 50 nästa år. Kommer från Annerstad utanför Ljungby i Småland. Där har han drivit familjens bondgård som gått i arv i generationer. Han är utbildad lantmästare och satt den senaste mandatperioden i centerpartiets verkställande utskott och var ordförande i försvarsutskottet.
Vad han vet om konsumentfrågor?
Ingen aning. Men vi får hoppas att hans förflutna som bonde för något gott med sig.
Ann-Christin Nykvist har som jämförelse en bakgrund som civilekonom och började sin "politiska" bana 1972 som utredare på Försvarets Rationaliseringsinstitut. Hur kul låter det?

Klart är i alla fall att konsumentfrågorna blir allt viktigare. Det finns många som försöker lura oss konsumenter. Och kravet på egna kunskaper och egna beslut ökar. Man ska bestämma av vem man ska köpa el, telefon, bredband, tv, mobiltelefon. Och alla vill vara bäst och billigast.
Tyvärr verkar det där bara gälla innan man blir kund. Sen kan det krångla hur mycket som helst. Och man blir sittande i telefonkö till en totalt ointresserad kundtjänst där stackars ungdomar jobbar tillfälligt och får ta emot all skit som respektive företags chefer borde fått ta emot. Men deras telefonnummer får man inte tag på...

Campus Café på Högskolan i Gävle har gått över till rättvisemärkt kaffe, berättade man i ett pressmeddelande förra veckan. Löfbergs Lila. I staden som heter Gevalia på latin. Det lokala märket fortsätter med sin groda.
Det är kanske bra, men borde man inte försöka profilera sig på hemmaplan?
I det här fallet hade det underlättat om man haft ett rättvisemärkt kaffe i sortimentet.

I dag testar vi stövlar. Kanske något för den nye konsumentministern, bonde som han är.

Magnus Lundquist

Mer läsning

Annons