Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya pubkedjan serverar sport

/
  • Pub med engelskt stuk, sport på tv och ett brett utbud av whisky och fatöl. Foto: Leif Jäderberg

KONSUMENT På fredag öppnar pubkedjan Pitcher´s i nattklubben Nivås gamla lokaler.
- När allt är klart blir vi den största nöjeskrogen på den här sidan Dalälven, säger platschefen Tony Hjalmarsson.

Annons
Puben i Gävle blir den femte i Pitcher´s-kedjan. Och den största. På fredag öppnar endast puben. Sedan tillkommer nattklubb på övervåningen och bowling i källaren. Men det dröjer ett par månader.
Konceptet är pub med öl, mat och whisky, golf och annan sport på storbild. Målgruppen är 30+.

Tony Hjalmarsson, som är kvar sedan Nivå-tiden, tror stenhårt på konceptet. Trots att den tänkta målgruppen redan har McGills, Bishop´s, Cheers, Interpool och O´Learys att gå till.
- Det här är lokaler som alltid legat bra, men som kanske inte haft stans bästa rykte alla gånger. Det är rätt som du säger att andra krogar kan erbjuda det här, men vi samlar allt på samma ställe. Och bowling är vi först med, säger han.
Köksmästare blir Micke Carlsson som närmast kommer från Heartbreak.
Han konstaterar att han kommer att ha ganska fritt svängrum i köket, utöver det färdiga menypaket som Pitcher´s-kedjan erbjuder. Det består i huvudsak av olika gourmet-hamburgare döpta efter olika golfspelare.

Puben drivs på franchise-basis av bolaget Tre i Ett Gävle AB. En av delägarna från Nivå-tiden sitter kvar. Fram till nyligen var Göran Brandtman, tidigare Munken, vd. Men han väljer att lämna innan krogen ens öppnar.
- Det blev för mycket. Jag har en firma som sysslar med bredbandsinstallationer. Den går just nu för bra för att jag ska hinna med krogbranschen också, säger han.

Mer läsning

Annons