Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättegången en framgång för konsumenterna

Naturex/Nutrisan/Naturpost-rättegången har börjat.
Bara att det har blivit rättegång av fulsäljningen är en framgång för varje konsument som fått ett paket äppelcider med posten utan att ha beställt det.

Annons
VD:n Johan Lundström fanns inte på plats. I stället företräddes bolaget av sin advokat Claes Månsson. Han ville inte uttala sig för medierna efter rättegången.
- Det främjar inte min klients intressen, sa han enligt GP.
Det ligger nog något i det.
GP har för övrigt gjort en seriös kartläggning av bröderna som byggt upp fulsäljningsimperiet. De bor flott, kan man säga. Hälsokost lönar sig. Särskilt om man säljer det med bluffmetoder.

Statoil skickade i förra veckan ut ett pressmeddelande där man storögt konstaterade att många tvättar bilen hemma trots att det inte är det bästa för miljön.
De undrade hur det kunde komma sig när 74 procent av de tillfrågade i en Temo-undersökning hade svarat att det nog är bäst för miljön att tvätta bilen i en tvätthall med oljeavskiljare och reningsverk.
Tillåt mig vara ironisk.
Det kanske har med priset att göra. Eller att man inte vill få sin bil repig. Eller också vill man helt enkelt få rent överallt, även längs trösklarna och runt registreringsskylten.

De två Scandichotellen i Gävle skippar jätteräkorna på sin meny.
- Vi tycker att det är ett klokt och bra beslut, och vi hoppas att andra hotell- och restaurangägare här i Gävle gör likadant, säger Örjan Josefsson på Naturskyddsföreningen.
Jätteräkor, även kallade scampi, odlas under miljömässigt vidriga former i skövlade mangroveträsk i Asien.

För övrigt blandade jag hejvilt mellan begreppen postlåda och brevlåda förra veckan. Så här ligger det egentligen till, visar en koll i ordboken:
Posten har brevbärare och brevlådor. Privatpersoner har postlådor. Postens brevbärare delar alltså ut post (bland annat brev som någon postat i brevlådan) i privatpersonernas postlådor. Glasklart?
Nu tar jag semester. Vi ses om några veckor.

MAGNUS LUNDQUIST
konsumentredaktör
026 15 96 24
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons