Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på att bygga golfbana i Buffalo City

/

GÄVLE Företaget Unigolf vill bygga en golfbana i Buffalo City i Sydafrika.
Och det har den tillförordnade kommundirektören Shean Peard ingenting emot. - It´s an excellent idea. Det skulle stimulera hela vår turistnäring, säger han.

Annons
Just nu är en delegation från den sydafrikanska vänorten Buffalo City på besök i Gävle. I går fick besökarna träffa representanter från olika delar av näringslivet på Gävle Golfklubb. Företaget Unigolf passade på att berätta om sina affärsplaner: Att köpa mark och bygga en golfbana i Buffalo City.
- Många vill investera i Sydafrika just nu inför fotbolls-VM 2010. Men vi vill göra en mer långsiktig investering, förklarade Trond Aspaas, Unigolfs projektledare.

Unigolf är en norsk resebyrå som startade sin verksamhet för ett år sedan. De före detta Gävleborna Lennart Palm och Erik Bylund är delägare i företaget och Tommy Flybring som driver Golfrestaurangen i Gävle är Unigolfs reserepresentant i Sverige. Det var Tommy Flybring som tillsammans med Gävle kommuns internationelle samordnare Laila Nordfors tog initiativ till att sammanföra Unigolf och delegationen från Buffalo City.
- Det vore bra att få igång ett samarbete. Vi vill investera och de har ett intresse av att få igång ett handelsutbyte, säger Tommy Flybring.
Buffalo Citys tillförordnade direktör Shean Peard lyssnade intresserat under presentationen. Efteråt var han entusiastisk.
- Vi stödjer idén och vi ska titta på marken som de vill köpa och förhandla om affären. Investeringar är viktiga för oss. De skapar jobb och öppnar upp Buffalo City för turister. Förutom golfverksamheten är det även bra för hotellnäringen, stränderna och safariverksamheten, säger han.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons