Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för resebedrägeri

GÄVLE Se upp för falska telefonbesked om fria lyxresor.
En 44-årig Gävlekvinna blev bedragen på 8 295 kronor av ett amerikanskt företag som ringde och sa "grattis till vinsten".

Annons
Oroliga Gävlebor har hört av sig till Gefle Dagblad sedan de blivit uppringda av en automatisk telefonröst som på engelska gratulerar dem till att ha vunnit en resa till Karibien eller Florida.
- Rösten sa att jag skulle trycka nio för att bekräfta vinsten, men jag förstod genast att det var lurendrejeri och lade på luren, säger en kvinna.

I onsdags anmäldes företaget, som utger sig för att heta Sunshine Travel Escape, för första gången till Gävlepolisen. En 44-årig kvinna hade blivit så glad över att ha vunnit en resa till Florida att hon uppgav sitt kontonummer.
- Hon tänkte inte efter förrän efteråt och då ringde hon genast för att spärra kontot. Då hade det redan gjorts ett uttag på 898 euro, säger Rolf Gustafsson vid polisen.
Kvinnan hade således köpt en resa för över 8 000 kronor - i tron att hon skulle få den gratis.
- De sa till henne att hon vunnit eftersom hon använt sitt Visakort för att betala resor tidigare. Det tyckte hon verkade rimligt, säger Rolf Gustafsson.
Han tror att Gävlekvinnan mycket väl kommer att få sin resa, men att priset blev högre än om hon på eget initiativ köpt den i en resebutik.
Själv vill kvinnan backa ur och kämpar för att stoppa köpet via banken.

Ann Hagman

Mer läsning

Annons