Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlandet nästa för GIF-stjärnor?

Flytta inom Sverige, kanske en sväng utomlands eller stanna kvar i Gefle IF.
Marcus Hansson funderar just nu över sin fotbollsframtid där det spekuleras om såväl England som Hammarby.
– Jag tänker inte kommentera några klubbar över huvud taget förrän något är klart, säger Marcus.

Annons

Han fyller 25 år i februari och har varit en tongivande spelare i flera år i GIF. Den senaste säsongen som lagkapten också. När kontraktet går ut den sista december är han fri att lämna klubben gratis som Bosman.

Just nu ser han över sina alternativ.

– Jag sköt upp alla såna här beslut under säsongen. Dels av respekt för klubben och den tabellsituation vi befann oss i och själv ville jag också bara fokusera på matcherna.

Att anbud och erbjudanden kom under hösten är ingen hemlighet.

– Så är det. Men jag gjorde ingenting åt det medan vi spelade. Nu ser jag över vad som gäller och hur avtalen ser ut. Men jag stänger absolut inga dörrar för Gefle heller och vi pratar vidare där också, förklarar GIF-stjärnan.

Det spekulerades tidigt i det nyblivna allsvenska laget Hammarby och nu kommer det också prat om att England kan vara ett alternativ.

– Inga kommenterar, säger Marcus när vi frågar om just de här specifika sakerna.

Englands andra- eller tredjedivision kan absolut vara ett alternativ för den hårt jobbande mittfältaren.

Just nu tränar han vidare med Gefle IF så länge laget kör vidare den här hösten – och kontraktet gäller ju fortfarande.

– Jag vill ha klart var jag ska spela nästa säsong så fort som möjligt. Men inte heller stressa iväg någonting utan verkligen känna mig för ordentligt. Så fort någonting blir klart så kommer jag att berätta det, avslutar Marcus.

En annan spelare som inte heller har skrivit på något nytt kontrakt är anfallaren Johan Oremo. GIF vill behålla honom och förhandlingar pågår. Men en målskytt som Oremo – han gjorde sju allsvenska mål och två i kvalet mot Ljungskile – är hett villebråd.

Här går snacket om att någon nordisk klubb – antingen i Danmark eller Norge – skulle vara intresserade av den vänsterfotade anfallaren. Inte heller det ett otroligt scenario.

Sporten har sökt Oremo utan resultat.

Mer läsning

Annons