Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-åring åtalas för åktur med stulen bil

GÄVLE En julimorgon greps två pojkar som åkt omkring i en stulen bil.
Nu åtalas en av dem, 15 år gammal, för olovlig körning.
- Han har erkänt de faktiska omständigheterna, säger åklagaren Ulf Back.

Annons
Den 24 juli anmälde en kvinna från Andersberg att hennes bil blivit stulen. Tidigt nästa morgon fick polisen ett tips om att två mycket unga pojkar försökte starta en parkerad bil vid Sälgsjön. Bilregistret visade att det rörde sig om den bil som stals i Andersberg.

Samtidigt som en polispat rull åkte mot bilen såg vittnet hur pojkarna lämnade den för att sedan komma tillbaka på en moped för att hämta två hjälmar som låg i baksätet. När polisen kom fram var pojkarna försvunna.
Efter en del spaning greps de vid Maxi på sin moped. Det visade sig att pojkarna var tio respektive 15 år och efter att de förhörts skjutsades de hem till sina föräldrar.

I förhör berättade pojkarna att de blivit upplockade av några äldre killar som hade låtit dem åka med i bilen. De medgav också att de visste att bilen var stulen. Även om 15-åringen inte har erkänt att han kört bilen så har åklagaren nu åtalat honom för olovlig körning samt olovligt brukande av bilen. Pojken har också medgivit de faktiska omständigheterna.
På grund av den låga åldern blev det socialtjänsten som fick ta sig an den tioårige pojken. Åklagaren har dock åtalat ytterligare tre personer, två 18-åringar samt en 19-åring, för bilstölden. De åtalas också för att ha stulit ytterligare tre bilar, en moped samt golfbollar från Mackmyra Golfrange.

Mer läsning

Annons