Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring nekar till våldtäkt på Fjärran Höjder

GÄVLE Polisen har förhört alla ungdomar som befann sig på Fjärran Höjder-badet då en 15 årig flicka ska ha blivit våldtagen.
Nu pekar alla misstankar mot en 17-årig pojke som i går delgavs misstanke om våldtäkt.

Annons
Polisen har gjort stora framsteg i utredningen av våldtäkten som en 15-årig flicka anmälde att hon blivit utsatt för under natten mot lördagen den 28 juli. Övergreppet ska ha ägt rum inne på Fjärran Höjder-badet vid en av utomhuspoolerna.
Polisen tror sig nu ha hört alla som befann sig vid badet den natten. Både de som vistades inne på området och de som befann sig utanför badet i väntan på de som fortfarande var kvar vid bassängerna.
- Vi tror att vi har identifierat alla som befann sig på platsen och de har hörts om vad de har sett och vad de vet, säger åklagaren Carl-Johan Granlund.
Förhören har lett till att åklagaren i går beslutade att en 17-årig pojke är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för våldtäkten. I utredningens inledande skede var det oklart om det rörde sig om en eller flera gärningsmän.
- Det finns inga fler misstänkta gärningsmän. Det är bara 17-åringen som är misstänkt, säger Carl-Johan Granlund.
Det blir advokaten Mats Axén som kommer att företräda 17-åringen. I går förhördes han av polisen om sin inställning till våldtäktsmisstankarna.
- Under förhören framkom det att pojken nekar till brott, säger Carl-Johan Granlund.
17-åringen befinner sig tills vidare på fri fot. Om han hade erkänt så hade åklagaren begärt att pojken skulle häktas eftersom minimistraffet för våldtäkt ligger på två år.
Men nekandet gör att det just nu inte finns någon anledning att vidta några tvångsåtgärder mot pojken, enligt åklagaren.
- Nu ska vi hålla kompletterande förhör med de andra personerna som har befunnit sig på platsen, säger Carl-Johan Granlund.
Polisen har tagit del av filmerna från badets övervakningskameror.
På filmupptagningarna syns ungdomar som badar och filmerna har så god kvalitet att det går att identifiera de badande.

Mer läsning

Annons