Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

26-åring vågar inte komma till rätten

I dag inleddes rättegången mot den nu 33-årige förre Solidosledaren, som tillsammans med en 35-åring misstänks ha låst in en 26-årig man i bagageutrymmet på en bil. Männen misstänks för olaga frihetsberövande.

Annons

Det var den 29 september i år som polisen kontrollerade männens bil vid macken i Kungsgården. De blev överraskade när en man plötsligt tog sig ur bagageluckan. 33-åringen hördes säga till 26-åringen att han skulle säga till polisen att han legat där frivilligt.

Den 26-årige mannen var som väntat inte på plats i rätten i dag. Eftersom han har gått under jorden och inte vill medverka har han inte kunnat delges om rättegången. Han har hävdat att han verkligen låg i bagageutrymmet av fri vilja, något som åklagare Christer Sammens helt avfärdar.
- Det är rent påhitt och fantasier helt enkelt att han skulle ha legat där helt frivilligt. Han har gått under jorden, påstår jag, av ren rädsla, sa åklagaren under rättegången.
26-åringen hade innan händelsen uteslutits från den kriminella mc-organisationen. Åklagaren menar att det finns mer än en motivbild, en är att frihetsberövandet skulle hänga ihop med det som ligger bakom uteslutningen.
Båda åtalade förnekar brott.
Under förhandlingen i dag yrkade deras försvarsadvokater på att de skulles släppas ur häktet, med motiveringen att åklagaren saknar bevisning för att det överhuvudtaget skett ett brott. Men efter överläggning meddelade rätten beslutet att det fortfarande föreligger häktningsskäl.
35-åringen är även misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän inför flera vittnen på Sveavägen i Sandviken i juli. Men inte heller flickvännen ville medverka i rätten i dag.
- Jag har ingenting att säga. Jag kommer inte ihåg något av det där. Vi var osams bara, sa hon.
Rättegången fortsätter den 26 november. Då hoppas åklagaren att den 26-årige mannen ska kunna höras.

Mer läsning

Annons