Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

37-årige fasadklättraren dömd för hemfridsbrott

GÄVLE När 32-årige Fredrik Lindgren stod och bredde frukostmackor i godan ro hemma i köket på Kaserngatan kraschade plötsligt en okänd man in genom sovrumsfönstret.
Nu har fasadklättraren dömts till skyddstillsyn.

Annons

Det var tidigt på morgonen den 22 september som den 37-årige mannen tog sig in i trevåningshuset på Kaserngatan. Mannen, som är en känd missbrukare, hade tagit såväl lugnande tabletter som amfetamin och alkohol under natten. Drogerna gjorde honom paranoid och han var övertygad om att han var förföljd av polisen.
Det var i ett försök att gömma sig för de inbillade förföljarna som han tog sig in i huset och sedan vidare upp till tredje våningen.
Där bröt han upp ett fönster i trapphuset och klängde sig ut i stuprännan, nästan tio meter ovanför marken.

Samtidigt stod Fredrik Lindgren i sitt kök och förberedde frukosten. Plötsligt fick han i ögonvrån syn på mannens ben som dinglade utanför hans fönster och någon minut senare kraschade 37-åringen rakt in genom fönsterrutan i hans sovrum.
- Jag fick panik. Jag hade ju ingen aning om vad det var för människa. Om han var ute efter mig eller tänkte göra inbrott eller vad det handlade om. Det var bara att ta sig ut så fort som möjligt, säger han.
Så fort Fredrik Lindgren tagit sig ut ur lägenheten ringde han polisen och mannen kunde gripas direkt.
37-åringen har tidigare dömts för liknande akrobatiska övningar. Hösten 2001 lyckades han klättra ända upp till Nians taknock där han bröt sig in i åklagarkammarens lokaler och stal en mobiltelefon.
Han har också gjort ett likadant inbrott i St Ansgars hus där han tog sig in genom en taklucka.
Nu har 37-åringen dömts till skyddstillsyn för hemfridsbrott. Han ska dessutom genomgå behandling för sitt drogmissbruk.

Frida Pettersson

Mer läsning

Annons