Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansiktslyft – och barnläger

/
  • Tuva Blomdahl hoppade en bra bit över häcken. Hon är en av de 60 deltagare som denna veckan drillas  i häcklöpning, längdhopp, kulstötning och en rad andra grenar på friidrottslägret på Gunder Hägg-stadion.
  • Medan barnen tränade kämpade arenaansvarige Patrik Melin med att fylla igen alla hål i gräsmattan som Valbo Games orsakade.
  • Här ska det bli fullt med röda plaststolar åt SM-publiken.
  • En av de som provade på längdhopp var Engla Strandberg. Annars gillar hon att springa 60 meter bäst.
  • Filip Regnander har hand om de minsta på GIF:s friidrottsläger som är sju till åtta år gamla. Under GD/Gif-Olympiaden var Filip speaker.

Nu pågår föreberedelserna för friidrotts-SM som börjar om tio dagar. Samtidigt går 60 barn i åldrarna 7 till 12 denna vecka ett friidrottsläger på Gunder Hägg Stadion.

Annons

Gefle IF:s friidrottsskola för barn födda 1999-2004 drog igång igår på Gunder Hägg Stadion och håller på till fredag.

Längdhopp, höjdhopp, löpning och kulstötning lärs ut av aktiva tonåringar i klubben.

En bit bort från knatteatleterna håller arenaansvarige Patrik Melin på att fylla igen inneplanens gräsmatta. Den blev sönderkörd av traktorer i samband med Valbo Games förra veckan. Nu fyller han igen alla hål och hoppas att gräset ska hinna växa upp innan SM.

Senaste gången Gävle ordnade SM i friidrott var 2002 då 16 000 människor kom hit. Ett år innan var senaste gången Gunder Hägg Stadion renoverades. På tio år hinner en arena slitas och nu är det således dags igen. Patrik Melin uppskattar att kommunen har finansierat ombyggnaden med en och en halv miljon kronor.

Samuel Jonsson som deltar i friidrottslägret kommer kanske att gå på SM och hålla tummarna för sin favorit; höjdhopperskan Emma Green. Annars spelar han hockey och fotboll.

– Jag är mest här för att det är kul att testa på och så slipper jag gå på fritids under sommaren. Mina föräldrar jobbar just nu.

Mer läsning

Annons