Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansökningarna fler till Hig

Nu är första det urvalet till höstens högskoleutbildningar klart. Högskolan i Gävle har, liksom resten av landet, fått fler ansökningar än förra året. Samtidigt minskar antalet utbildningsplatser vid landets lärosäten.

Annons

267 533 personer har idag fått beskedet att de blivit antagna till sina utbildningar. 9 539 av dem har fått utbildningsplats vid Högskolan i Gävle.

Totalt ansökte 28 966 personer om Högskolan i Gävles utbildningsplatser. Mest populärt var Socionomprogrammet, som ges på distans och är uppdelat i flera utbildningar med praktik. Två av utbildningarna erbjuder 24 praktikplatser var, i Gävle och i Södertälje. Om de platserna ansökte 1838 respektive 1567 personer.

Till höstterminens högskoleutbildningar i Gävle har totalt 28 966 ansökningar kommit in. Det är en ökning från förra året, då 26 476 personer ville studera i Gävle. I hela landet har ansökningarna blivit drygt sex procent fler sedan höstterminen 2012.

Samtidigt har antalet utbildningsplatser i landet minskat med två procent. På Högskolan i Gävle har 64 utbildningsplatser försvunnit, vilket motsvarar 0,7%.

Statistiken för ansökningar och antagningar publiceras av Universitets- och högskolerådet.

Mer läsning

Annons