Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingens jobbmässa lockade hundratals

/
  • Systrarna Evelina och Cornelia Boman var på jakt efter sommarjobb.
  • Många arbetssökande trängdes kring borden för att lämna CV och träffa arbetsgivare.
  • Mikaela Gustafsson och Olivia Salim går på Thorén Business school. Mikaela hoppas på ett jobb ha något inom handel.

Det var tjockt med folk i Vuxenutbildningens lokaler i Gävle på torsdagseftermiddagen. Den årliga sommarjobbsmässan lockade många hoppfulla arbetssökande och arbetsgivarna hade fullt upp med att prata med alla.

Annons

Läs mer: Populär fjällmässa för säsongsjobb

Arbetsförmedlingens årliga sommarjobbsmässa brukar vara välbesökt; förra året kom omkring 1500 personer förbi. Över 30 arbetsgivare fanns på plats i år och vid deras bord trängdes människor för att skriva ned sina kontaktuppgifter och lämna CV. Gävle kommun och Furuviksparken var de arbetsgivare på mässan med störst behov att rekrytera personal. Överallt rörde sig människor, både yngre och äldre. Vissa blev "snabbintervjuade" direkt vid borden.

Läs mer: Skyhög arbetslöshet – men arbetsgivarna har svårt att hitta personal

– Jag behöver pengar till sommaren, förklarar Cornelia Boman skrattande. Till vardags går hon på Polhemsskolans teknikprogram och hade tagit med sig storasyster Evelina till sommarjobbsmässan.

– Jag har precis tagit studenten så jag söker också jobb, vad som helst egentligen för att kunna spara lite pengar, berättar Evelina Boman. Planerna är att läsa vidare illustratör senare.

I en annan del av lokalen finns klasskompisarna Olivia Salim och Mikaela Gustafsson. De hoppas också på att hitta något jobb till sommaren.

Läs mer: Så ska Gävleföretag få hjälp att rekrytera

– Det som lockar mig mest är handel, att jobba i affär eller så, berättar Mikaela. De har inte hunnit gå omkring så mycket, men hoppas kunna hitta något jobb som passar.

Göran Ullberg på Arbetsförmedlingen i Gävle berättar att en jobbmässa är ett bra sätt att knyta kontakter mellan arbetsgivare och arbetssökande då det skapas direktkontakt mellan dem.

– Mässor är alltid uppskattat. Och ett sommarjobb är ett utmärkt sätt att få erfarenhet och referenser.

Mer läsning