Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen fick lira med sina idoler

/
  • Efter ett tag lättade den lite nervösa stämningen och Viggo Söderman fick chansen att kicka lite boll med sina idoler.
  • När Lucas Andersson Luthman väl hade kommit i gång med bollen var han svår att stoppa.
  • Lucas Andersson Luthman var taggad i mötet med sina idoler.
  • Elin Sundstrand (t.v) hade leukemi när hon var liten, och kommer till sjukhuset i bland för att ta blodprov. Hon är också vänsterback i Hille IF och såg fram emot att få lira lite med GIF. Med sig hade hon kompisen Emelie Svedberg.

I går fick barnen på Barn och ungdomskliniken besök av Gefle IF.

Bollspel, fika och autografskrivning stod på schemat.

Annons

Mötet mellan barnen och fotbollsspelarna inleddes lite trevande i går på Gävle sjukhus.

Det är ju inte varje dag man får chansen att prata med sina idoler eller försöka klå dem i en strafftävling. Vad ska man säga? Tänk om man missar mål?

Men efter ett tag lättades stämningen upp och flera av barnen vågade sig på att visa upp sina fotbollsfärdigheter. En av dem var Axel Haraldsson.

– Jag är här för att kicka boll med dem, och samla autografer, sa han och höll hårt i lappen med fotbollsspelarnas namnunderskrifter.

Tillsammans med vännen Dennis Kolob deltog han i strafftävlingen mot GIF:s anfallspelare Jakob Olrov i målet.

– Nu får någon snart byta med mig, jag har jätteont i smalbenen, ropade Jakob Olrov skrattande, när ytterligare ett stenhårt skott träffade honom på benet.

En fotbollspelare som har varit med på Barn och ungdomskliniken tidigare är lagkaptenen Daniel Bernhardsson. Han tror att mötet med laget är betydelsefullt för barnen.

– Det känns viktigt att komma hit. För vissa barn som har det lite tungt i livet kanske det här kan bli en ljuspunkt, något som höjer upp tillvaron lite, sa han.

På vintern brukar barnen på sjukhuset träffa Brynäs herrhockeylag, men i år ska de försöka få dit damerna.

– Vi har haft Brynäs damhockey-

lag här någon gång innan, det skulle vara kul att försöka få till det igen, sa Anna Sving Sjöblom, som är lekterapeut på Barn och ungdomskliniken.

Elin Sundstrand (t.v) hade leukemi som liten och kommer till sjukhuset ibland för att ta blodprov. Hon är vänsterback i Hille IF och såg fram emot att få lira med GIF. Med sig hade hon kompisen Emelie Svedberg.

Efter ett tag lättade den lite nervösa stämningen och Viggo Söderman fick chansen att kicka lite boll med sina idoler.

Mer läsning

Annons