Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Brist på sunt förnuft”

/
  • Ann Margret Knapp är upprörd över alkoholrepresentationen på Läkerol Arena. Sprit får överhuvud taget inte förekomma när landstinget representerar, säger hon.

Avslöjandena av representationsvanorna inom landstingets akutklinik upprör landstingsrådet Ann Margret Knapp, S.
– Vi har väldigt tydliga policies för hur vi uppför oss i landstinget, det här strider helt mot dem, säger hon.

Annons

Det är med viss bestörtning Ann Margret Knapp tagit del av den revision som pågår inom landstingets akut- och ambulansverksamhet. Hon säger att hon är förvånad och besviken över de företeelser som uppdagats.

– Det finns en kultur i den här verksamheten som sitter i sedan lång tid tillbaka. Den måste brytas, säger hon.

Revisionen har, som GD tidigare berättat, bland annat visat att det förekommit en omfattande representation på Läkerol Arena.

I representationen har alkohol ingått och det gör Ann Margret Knapp arg. Hon menar att landstinget har tydliga regler för hur representation ska gå till och där poängteras att det krävs landstingsdirektörens godkännande för att alkohol ska få ingå.

Något sådant tillstånd har inte funnits vid de här tillfällena.

– Det borde vara glasklart för alla i landstinget att alkohol inte hör ihop med arbete, säger hon.

Att personal köpt trisslotter på landstingets bekostnad och tjuvrökt i hotellrum och låtit landstinget betala saneringen är andra exempel som visar på en brist på sunt förnuft, menar Knapp.

– Man borde kunna förvänta sig mer av anställda i landstinget. Särskilt olyckligt är det att detta beteende finns inom akut- och ambulansverksamheten, en verksamhet som människor är så beroende av och har så stort förtroende för.

De som betett sig på det här sättet har begått ”tjänstefel”, anser Ann Margret Knapp. Hittills har dock landstinget inte funnit skäl att avskeda någon i organisationen.

– Någon form av varning borde ändå ges, men det är förstås inget vi i politiken ska ta ställning till utan det är en tjänstemannafråga, säger Knapp.

Representation med alkohol kan förekomma i landstinget. Det anses till exempel nödvändigt vid internationella besök. Utländska gäster förväntar sig vin till maten, menar man. Men även det sker i sparsam omfattning, enligt Ann Margret Knapp.

– Två glas vin alternativt en starköl till maten, inte mer. Spritdrycker får inte förekomma alls, säger hon.

”Det finns en kultur i den här verksamheten som sitter i sedan lång tid tillbaka. Den måste brytas .”

Ann Margret Knapp

Mer läsning

Annons