Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussen till Maxi indragen - ny debatt igen

GÄVLE Kollektivtrafiken var ämnet för dagen under frågestunden i kommunfullmäktige i går.
Tekniska nämndens ordförande Curt Nygren fick återigen stå till svars för de nya busslinjerna.

Annons
En av frågeställarna hade läst busstidtabellen för sommaren och konstaterat att bussen till Maxi Ica var indragen. Var ska vi som brukar ta bussen dit handla nu, undrade hon.

- Åk åt andra hållet i stället och handla där, svarade Curt Nygren som underströk att tekniska nämnden inte har tänkt ändra sommartidtabellen.
Aktionsgruppen Rädda Bussen var på plats i fullmäktigesalen under frågestunden. Gruppens företrädare frågade varför tekniska nämnden inte skickat ut enkäter eller ordnat en folkomröstning innan beslutet att ändra busslinjerna togs.
De ville också få en klar och tydlig konsekvensbeskrivning av beslutet.
- Jag tycker att man ska vara försiktig med att använda folkomröstningar. När det gäller konsekvenserna vet vi att det nya nätet blir mellan 15 och 20 miljoner kronor billigare per år. Miljökonsekvenserna är positiva, det är bättre att åka buss än bil, sa Curt Nygren.

Fem frågor kretsade kring Åbyggeby och linje 11.
En av dem löd: Varför kan inte nämnden lyssna till förslaget att varannan tur ska gå till Södra Åbyggeby och varannan till norra, när det inte kostar en krona mer?
- Den resestatistik vi har fått från våra entreprenörer visar att fler åker på den norra turen. Något annat svar kan jag inte ge dig, sa Curt Nygren.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons