Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cibes flyttar tillverkning till Gävle

/

Hisstillverkaren Cibes Lift flyttar produktionen av bostadsanpassningsprodukter från Göteborg till Gävle.
– En samlad produktion ger bästa förutsättningarna för en fortsatt medveten och kraftsamlad produktutveckling, säger vd:n Mats Engblom.

Annons

För några år sedan etablerade sig Cibes Lift AB i Gävle efter att tidigare ha haft Järbo som bas.

Nu kommer nästa steg i satsningen på huvudenheten på Sörby Urfjäll i Gävle.

Hela produktionen av bostadsanpassningsprodukter – hisslösningar i hemmiljö – flyttas från Göteborg till Sörby Urfjäll och det är enligt företaget en satsning på just det produktsegmentet.

– Vi vill på detta sätt utnyttja och stärka vår långa erfarenhet inom bostadsanpassningsområdet och ser detta som en viktig nysatsning, säger Mats Engblom.

Enligt Engblom ger en samlad produktion de bästa förutsättningarna för en "fortsatt medveten och kraftsamlad produktutveckling".

Innebär det här att ni ökar antalet anställda i Gävle?

– På kort sikt enbart marginellt. Det här är en effektivisering och ett sätt att säkerställa att vi samlar all kompetens under ett tak. Men på längre sikt kanske om vi lyckas med den här satsningen.

Cibes Lift har i dag cirka 230 anställda i sju länder, vara ett 100-tal arbetar i Gävle. Företaget omsätter runt en halv miljard kronor per år.

Funktioner inom marknad, försäljning och service som i dag är knutna till enheten i Göteborg berörs inte av produktionsflytten.

Förändringen kommer att genomföras under hösten.

Mer läsning

Annons