Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen blev verklighet

/
  • Jenny Berglund har alltid drömt om ett eget kafé, med rutiga dukar på borden. Nu har hon det och \nhar roligt på jobbet varje dag. FOTO: GUN WIGH\n

GÄVLE En dröm gick i uppfyllelse när Jenny Berglund i vintras erbjöds att köpa Böna Café, som hon arrenderat i två år.
- Jag trodde inte att det var sant.

Annons
För Jenny Berglund, 24 år, har Böna Café alltid varit speciellt. Hon bor på Norrlandet och har ända sedan tonåren sneglat på kaféet och haft en dröm om att jobba där, först som sommarjobbare, och sedan kanske, kanske få driva det själv.
- Jag har alltid velat ha något eget, helst ett kafé med rutiga dukar.
För två år sedan fick hon chansen att arrendera kaféet och i februari erbjöds hon att ta över helt, som ny ägare.
- Jag får aldrig en sådan chans igen, resonerade Jenny Berglund och slog till.
- Det är som en jättestor dröm.

Nu är hon kaféägare, mamma till en åttamånaders dotter, med hus på Norrlandet och planerar att expandera. Lokalerna räcker inte riktigt till om större sällskap vill boka in sig för middagar eller bjudningar.
- Jag hoppas kunna bygga ut, säger Jenny Lundberg, som försöker få tiden att räcka till för både familjen, kaféet och huset på Norrlandet.

Hon får hjälp med att baka bröd och sköta bokföringen och tycker att hon hinner med rätt så bra, även om kaféet, hennes "andra hem" som hon kallar det, ibland känns som det som kommer i första hand.
- Det är roligt att gå till jobbet varje dag.
Att bli egen företagare vid 22 års ålder och ägare till en kaférörelse vid 24 ger en och annan kommentar.
- Även om man är ung klarar man av saker. Det är jättemycket att tänka på och man lär sig väldigt mycket, men det är värt allt jobb, säger Jenny Berglund, som hoppas på en fin sommarsäsong. En kaféägares drömsommar är solig och fin, men inte för varm. Då ligger de potentiella kafégästerna bara på stranden.

Sven-Olof Ekman
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons