Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldklotet allt hetare

/
  • Landshövding Barbro Holmberg var en av de inbjudna gästerna. Foto: Gun Wigh
  • Visst är det roligt med uppmärksamhet, tyckte Martin Björkgren från Dewatech AB som varit företagare sedan 1971. Han blev nu årets företagare i Gävle.
  • Roligt hade Marlene Hedblom som utmanade gästerna på golfputtning och illusionisten Love Melander som lurade gästerna med sina tricks.
  • Årets hedersmedborgare, Peter Hedblom, trivdes på företagsgalan.
  • Rickard Zetterberg blev årets företagare för tre år sedan och sitter i år i juryn för att välja hedersmedborgare.
  • Blommor i mängd delades ut till pristagarna.
  • Gästerna har bänkat sig i Läkerol Arena för att njuta av en trerätters middag och underhållning samt höra om duktiga företagare.
  • Ivar Jegers och Stefan Åsbrink är två av arrangörerna.
  • Vi siktar på att bli nominerade nästa år, påpekade Gösta Ohlsson och Christer Asp från Peab Sverige som trivdes på företagsgalan med sina respektive.

GÄVLE Peter Hedblom blev Årets hedersmedborgare när Företagarna för tredje gången ordnade företagsgalan Eldklotet. Hemlig gäst var Lill-Babs och Företagarnas regionchef, Thomas Wanke sken som en sol.
- Nu är det tredje året vi anordnar Eldklotet och intresset ökar hela tiden, säger han.

Annons
Eldklotet, företagsgalan Gävleborg, har blivit en mötesplats för företagare från hela länet.
I år kom 550 gäster, företagare såväl som riksdagsmän och landshövding Barbro Holmberg till företagsgalan i Läkerol Arena.

Första året galan arrangerades kom 350, förra året 420 och nu 550 gäster så Thomas Wanke menade att man snart är vid målet: minst en busslast med företagare från varje kommun i länet.
Bakom mässan ligger också ett omfattande arbete och han berättade att redan nästa vecka börjar planeringen för nästa års Eldklotet-gala.
Thomas Wanke tycker att företagsgalan är ett utmärkt sätt att hylla de duktiga företagarna och att vara nominerad i någon klass sporrar.
- Men galan är också mycket en mötesplats där man träffas och knyter kontakter, säger han.

Något som Lars Engstrand från Gävle kommuns näringslivsenhet höll med om, inte minst att få mötas över kommungränserna är viktigt.
Nils Lindqvist, näringslivschef i Hofors kommun, såg företagsgalan även som ett bra sätt att profilera kommunens näringsliv mer utåt och lyfta fram alla goda företagare.
Östen Pettersson från Swedbank, som är en av medarrangörerna, förklarade att man är en aktiv partner då man tror på näringslivet i länet.

Han såg en vinna-vinna situation, samtidigt som Sparbanksstiftelsen bidrar med stöd på över 50 miljoner kronor till regionen.
Underhållnigen var av högsta klass där Lill-Babs Svensson var en av alla underhållare tillsammans med bland andra Jessica Mollberg och Micke Gran.

Mer läsning

Annons